понеділок, 15 січня 2018 р.

Зустріч студентів з працівниками Кременчуцького відділу поліції

Відомий афоризм «хворобу дешевше попередити, ніж лікувати» є цілком справедливим і щодо злочинності — однієї з найтяжчих соціальних хвороб. Профілактика злочинності не випадково в українській правовій політиці визнана одним із провідних напрямів правоохоронної діяльності в цілому, оскільки згідно зі ст. 3 Конституції України людина, її життя і здоров'я, честь і гідність, недоторканість і безпека визнаються в Україні вищою соціальною цінністю.

В наш час надзвичайно гострою проблемою є проблема зростання правопорушень серед осіб молодіжного віку. Повсякчас неповнолітні та молодь не усвідомлюють, що їх повсякденні вчинки мають правову оцінку, що право, закони супроводжують людину все її життя.

Під час зустрічі представниками правоохоронних органів були названі основні причини здійснення правопорушень та злочинів серед осіб молодіжного віку та шляхи їх вирішення.

Серед факторів, які стають причиною вчинення злочинів студенти назвали низьку трудову зайнятість, зловживання алкоголем, сліабкі соціальні та сімейні зв'язки, відсутність позитивної життєвої позиції, асоціальне коло спілкування. 

Відповідно було проведено аналіз індивідуальних ситуацій, розглядались можливі варіанти подальших дій. 




Немає коментарів:

Дописати коментар