пʼятниця, 2 жовтня 2020 р.

2 жовтня - Міжнародний день соціального педагога

 


Соціальна педагогіка є наукою, яка досліджує виховання в контексті соціалізації, вивчає вплив навколишнього середовища на формування особистості.

Міжнародний день соціального педагога став відзначатися зовсім недавно. На черговій XVII Міжнародної конференції соціальних педагогів, де серед учасників були представлені 44 країни і яка відбулася в Копенгагені в травні 2009-го року, було засновано це поважне професійне свято.

Зараз професія соціального педагога затребувана і виділена в окрему категорію системи освіти. Соціальні педагоги входять в викладацькі склади більшості навчальних і виховних закладів.

Соціальний педагог – це педагогічний працівник, який входить до складу психологічної служби закладу освіти, основна мета роботи якого полягає у забезпеченні соціально-правового захисту дітей та учнівської молоді та попередженні впливу негативних соціальних чинників на формування та розвиток особистості дитини. В своїй роботі соціальний педагог керується Конституцією України, Декларацією прав людини, Конвенцією про права дитини, Законом України «Про освіту», чинним законодавством України, Етичним кодексом психолога та соціального педагога.

Соціальний педагог тісно співпрацює з органами охорони здоров′я, соціального захисту, сім′ї та молоді, внутрішніх справ, а також із громадськими і благодійними організаціями.




Немає коментарів:

Дописати коментар