понеділок, 28 листопада 2022 р.

Чуйність перемагає насильство

 


З 25 листопада до 10 грудня у всьому світі відзначаються “16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства”. Акція покликана привернути увагу до цієї теми та закликати долати будь-які форми гендерно зумовленого насильства. 

Від початку 2022 року до Національної поліції надійшло 120 тисяч повідомлень щодо випадків домашнього насильства. 98% звернень на гарячу лінію 1547 для постраждалих стосується саме його. Тому важливо порушувати тему гендерно зумовленого насильства і закликати йому протидіяти, бути чуйними до чужих історій і емоцій, бути не байдужими, коли стаємо свідками насильства: втрутитися, допомогти, не мовчати, і не забувати бути чуйним до себе також. 

Цьогоріч UNFPA, Фонд ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, проводить кампанію під гаслом «Чуйність переможе насильство». У 60 містах і громадах по всій Україні встановили мозаїку із зображеннями різних форм насильства. Інсталяція виконана із магнітів, тож беручи кожен із них собі, охочі можуть доєднатись до того, щоб негативне зображення зникло.

Окрім мозаїки, долучитись до деконструювання насильства можна онлайн через онлайн гру, що доступна за посиланням 16days2022.rozirvykolo.org.

Її мета — розповісти про гендерно зумовлене насильство та представити факти про ставлення мешканців 30 громад-учасників проєкту UNFPA «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» до гендерно зумовленого насильства. Спробувати свої сили у грі можна буде впродовж усього періоду акції. Переможці отримають фірмові подарунки.

Акція до 16 днів активізму проти гендерно зумовленого насильства була організована UNFPA, Фондом ООН у галузі народонаселення, у співпраці з партнерами, за підтримки Уряду Великої Британії, Канади та США.

Дослідження «Міста і громади, вільні від домашнього насильства» проводилось Фондом ООН у галузі народонаселення з грудня 2021 до лютого 2022 року. 

Даний матеріал належить сайту: www.rozirvykolo.org

Немає коментарів:

Дописати коментар