середу, 25 листопада 2020 р.

Меседжі для підвищення толерантності по відношенню до конкретних груп

 

1. ПРОСТЯГНІТЬ РУКУ ДОПОМОГИ ОСОБАМ З ІНВАЛІДНІСТЮ

На щастя, більшість з нас від природи мають здатність чути, бачити, говорити або ходити. В той же час, на відміну від більшості з нас, люди з інвалідністю страждають від фізичних обмежень, бар’єрів на шляху їх діяльності як рівноправних членів суспільства та порушень прав людини. Спробуйте якомога більше допомагати таким особам, де б ви не зустрічали їх – в метро, в магазині чи на роботі.

2. НЕ СУДІТЬ ЛЮДЕЙ ВИКЛЮЧНО ЗА ВІКОМ

Пам’ятайте, що жоден не є ідеальним. Всі люди – молоді, середнього чи старшого віку – мають свої сильні та слабкі сторони. У той же час, кожна людина має унікальний характер, кваліфікацію, досягнення, інтереси та захоплення. Таким чином, вік не може бути визначальним фактором при формуванні враження про людину.

3. БАГАТОМОВНІ ЛЮДИ ДОСЯГАЮТЬ БІЛЬШИХ УСПІХІВ

Захищаючи українську мову як єдину державну, ми також повинні заохотити вас вивчати інші мови. Знання декількох мов – це значна перевага, що дозволяє краще зрозуміти інші культури, традиції, історію, мати друзів з інших країн, навчатися або знайти роботу за кордоном. Крім того, вчені довели, що вивчення мови сприяє розвитку творчості та толерантності.

4. ТЕРОРИЗМ НЕ МАЄ РЕЛІГІЇ

На тлі останніх терористичних нападів в Європі багато людей в Україні та інших країнах відчували упередження та ісламофобію. Однак 99% мусульман або інших віруючих заперечують насильство та висловлюють солідарність з жертвами тероризму. Після атак у Парижі в 2015 році відомий американський боксер Мухаммед Алі сказав: «Я мусульманин, і немає нічого ісламського у вбивстві невинних людей у Парижі, Сан-Бернардіно чи будь-де у світі. Справжні мусульмани знають, що жорстоке насильство так званих ісламських джихадистів суперечить основоположним догмам нашої релігії». Махатма Ганді зазначав: «Релігія є цілком особистою справою». Кожен з нас – православний, католик, греко-католик, мусульманин, єврей чи інший віруючий – має право вірити, як він чи вона бажає, збиратися разом з іншими одновірцями, брати участь у релігійних обрядах тощо. Разом з тим, ніхто не може нав’язувати іншим переконання, що їхня релігія є єдиною вірною чи кращою за інші.

5. НІХТО НЕ НАРОДЖУЄТЬСЯ РАСИСТОМ

Усі люди, незалежно від кольору шкіри, належать до одного виду і є рівними в гідності та правах, будучи невід’ємною частиною суспільства. Расизм викликає незнання і страх. Американський вчений єврейського походження Авраам Джошуа Хешель якось влучно сказав: «Расизм – це найсерйозніша загроза людини людині, максимум ненависті за мінімальну причину». Те, чи ви є доброю та успішною людиною залежить не від вашого кольору шкіри, а від того, як ви ставитеся до інших.



Немає коментарів:

Дописати коментар